Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir?

Kurumun genel ve uzun vadeli performansını iyileştirmek için çeşitli işletme işlevlerinin bir kuruluşta veya birden çok kuruluşta stratejik ve sistematik işbirliği çabası yaygın olarak tedarik zinciri yönetimi olarak tanımlanır. Firmalar rekabet ettikleri tedarik zincirlerini anlamaya çalışırken, bu tedarik zincirlerini oluşturan fiziksel akışları ve bilgi akışlarını haritalamak genellikle değerlidir. Bu haritalardan firmalar değer katmanın ne olduğunu ve tedarik zincirinin en etkili ve verimli şekilde çalışmasını sağlamak için hangi bilgilere ihtiyaç duyduklarını anlamaya başlayabilirler.

Entegre Tedarik Zinciri Yönetimi

Çeşitli işlevlerin örgüt veya paydaşlar arasında stratejik olarak entegrasyonu, iş akışını yönetmek ve organizasyonun başarısını sağlamak için önemlidir. Tabii ki, firmanın tedarik zinciri yönetimi, hem genel işletme stratejisi hem de satın alma, lojistik, üretim ve pazarlama gibi alanlardaki çabalarla tutarlı olmalıdır. Organizasyonun uzun vadeli hedefine ulaşılabilmesi için işlevleri ve paydaşları iyi bir şekilde entegre etmelidir.

Tedarik Zinciri Yönetimi, organizasyona birçok fayda sağlayabilir ve iş başarısını sağlamak için uzun vadeli kuruluş hedefini gerçekleştirmeye yardımcı olabilir. Bu yönetim sürecinde http://oplog.com.tr/category/tedarik-zinciri-yonetimi/ gibi profesyonel bir ekiple çalışmak isterseniz web sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.