Karbonat ile Saç Rengi Açılır mı?

Karbonat ile Saç Rengi Açılır mı?

Saç rengini doğal yollar ile açmak denildiğinde ilk akla gelen papatya suyu ya da limondur. Bu uygulama kürlerinin yanı sıra karbonat ile de saç tonunuzu açabilirsiniz. Genellikle bayanlar arasında daha yaygın olan saç rengini açmak, kimyasal bir sıvı ile gerçekleştirilir. Kuaförlerde yapılan uygulamada saçın istenen tonda açılması beklenir ve hemen saç yıkanır. Çünkü saçta uzun süre kalan bu kimyasal karışım saç tellerinin yanmasına yol açarak oldukça kötü bir görüntüye sebep olur.

Sizde saç tonunuz açmak isterseniz elbette kimyasal içeriğe sahip olan bu ürünlerden faydalanmak için kuaförünüze giderek bir iki saatlik bir işlem sonrası anında açık tona sahip olabilirsiniz. Fakat karbonat kürü ile de saç tonunuzu açmanız doğal yol ile mümkündür.

Nasıl Yapılır?

Bir yemek kaşığı kadar karbonat az su ile ıslatılarak macun kıvamına getirilir. Bu macunu saçınızın tümüne ya da uç kısımlarına sürebilirsiniz. Yaklaşık yarım saat beklettikten sonra durulayın. Uygulamayı haftada bir kez yaparak istediğiniz tona ulaşana kadar tekrarlayabilirsiniz.