Nasa Tekerliği Yeniden Tasarladı

Nasa Tekerliği Yeniden Tasarladı

Nasa tarafından yapılan yeni araştırma geliştirme çalışmaları içinde yerini tekerlek icadı da yer alıyor. Özellikle mars ve ay gibi yüzeylerde dayanıklılığın gerçek olması sebebi ile geliştirilen Nasa tekerleğin insansız Rover araçlarda kullanılacağı açıklandı.

Nasa Tel Örgü Tekerleğinin Özellikleri Nelerdir?

Özel örgü teknolojisi ile hazırlanan Nasa tekerleği gezegenlerde daha rahat bir yüzey hareketi sağlaması açısında esnek yapıya da sahip. Bu sayede yüzey ile tam uyumlu olması sağlanırken aynı zamanda dayanıklılığı artırılarak dünya da olmayan nesnelliğe ve keskinliğe karşıda önlemelerin alındığını söylemek mümkün.

Gezegen araştırmalarında kullanılacak olan örgü düzeneği ile hazırlanan özel tekerlekler daha fazla yükü rahatlıkla taşıyabilecek kapasiteye sahip olacak olan teknoloji ile üretiliyor.

Gezegenler arası görevlerde sorunların yaşandığı tekerleklerin yerine geliştirilen yeni sistem tekerlek dizaynı sayesinde bu tarz sorunları yaşanmadan arzu edilen bilgi ve değerlendirmelere daha kolay ulaşılabilecek.

Şimdi ise yeni gezegenler arası görevde kullanılacak olan bu tel örgü teknolojili tekerleğin dayanıklılığı ve yeterli olup olmayacağı merak konusu oldu.