5 Gebelik Belirtisi

5 Gebelik Belirtisi

Utandıran 5 Gebelik Belirtisi

Gebelik, hayatınızdan önce fiziksel durumunuzu değiştirir. İlk ayda kusmaya başlayacağınızı,  karnınızın genişleyeceğini veya her zamankinden daha fazla yorgun hissedeceğinizi biliyorsunuz. Fakat diğer bazı fiziksel değişiklikleri beklememiş olabilirsiniz, hatta bunlar yerli yersiz sizi utandırabilir.

  • İnkontinans (İdrar Kaçırma)

Bebek ve rahim büyüdükçe, bebek mesane üstünde oturur. İki saatte bir mesanenizi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz. Stres yaşayan çoğu gebe kadın, sarsıcı öksürük, hapşırma veya gülmekten dolayı istem dışı idrar kaçırabilir.

  • Aşırı Gaz

Gebelikte, gastrointestinal sisteminizi yavaşlatan bir hormonal artış aşırı gazın sebebidir. Bunu kendinize saklamanız mümkün olmayabilir çünkü gebelik sırasında kaslarınız üzerinde aynı kontrole sahip değilsiniz.

  • Yüz Tüyleri

Gebelik sırasında istenmeyen yerlerde kıl büyümesinden hormonlar sorumludur. Saçlarınızın canlı ve gür olması heyecanlı olabilir, ancak göğüs, karın, baldır dâhil yüzde çıkan uzun tüyler için aynı heyecanı duyamayacaksınız.

  • Hemoroit

Genellikle kabızlık ile ortaya çıkan hemoroit, bir kadın gebe hamile kaldığında en yakın olacağı risktir. Çoğu gebe kadın utandığı için ileri safhalara kadar saklamayı tercih ederek hata yapıyor.

  • Akne ve Sivilceler

Özellikle de ilk üç aylık dönem boyunca, bazı gebe kadınlar bu sorunlardan aşırı muzdarip olabilirler. Retin-A gibi belirli akne ilaçları gebelik sırasında kabul edilmez, ancak diğer cilt tedavilerine izin verilir.