Yumurtanın Taze ve Doğal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yumurtanın Taze ve Doğal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yumurta tüketimine yer vermek ailenin tüm bireyleri için önemli olup özellikle çocuklar için besleyici ve enerji veren bir besindir. Folik asit ve demir içerikleri ile hamilelerinde tüketmesi tavsiye edilen yumurtanın taze olması da son derece önemlidir. Peki tüm aile bireyleri için özellikle hamileler ve çocuklar için oldukça önem taşıyan bu besinin taze ve doğal olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Taze ve Doğal Olduğunu Anlamanın Yolları

Yumurtanın taze ve doğal olduğunu anlamanın iki yolu bulunuyor. Tazelik testi için bir bardak su içine yumurtayı koyarak havalandığına şahit olmanız yeterlidir. Doğallığını anlamak için ise sarısını görmek gerekir.

Yumurta üreticileri güneş yüzü görmemiş olan tavukları kendi besi yemleri ile besleyerek yumurta elde ederler. Bu yumurtalar gezen tavuk yumurtasına göre vitamini azdır. Doğal yumurta sarısının altın rengi olduğu algısı ise yanlıştır.  Yumurtayı kırdığınızda sarısı eğer açık sarı ise bu doğal olduğuna işarettir. Suni yollar ile yetişen tavukların suni yemler ile beslenerek elde edilen yumurta sarısı ise koyu olur.