Erkekler için Popüler 5 Estetik Ameliyat

Kilolarından, kırışıklıklarından memnun olmayan sadece kadınlar değil. Örneğin 2016 yılında ABD’de yalnızca erkekler üzerinde 1,2 milyon estetik işlem yapıldı. Plastik cerrahi ile daha iyi görünmek isteyen, estetik harcamaları yapan modern erkek, görünüşe göre klasik erkek kalıplarını kırıyor. Bakalım en popüler prosedürler ve maliyetleri neler?

  • Liposuction: Ortalama maliyeti 2000-3000 $ olan Liposuction, birkaç gün içinde normal aktivitelere (iş de dâhil olmak üzere) geri dönebilmeye imkân verdiği için oldukça popüler.
  • Burun ameliyatı: teknik adı “rinoplasti” olan burun ameliyatları artık kişinin hastanede bir gece kalmasını bile gerektirmiyor. Burnun işlevini iyileştirmek veya şeklini değiştirmek için erkekler ortalama 3000-4000 $ harcıyor.
  • Göz kapağı ameliyatı: Alt göz kapaklarının pıhtılaşmasını en aza indirme, üst göz kapaklarının sarkıklığını düzeltme, görme düzeyini iyileştirme gibi fonksiyonlar için erkekler ortalama 3000 $ harcıyor.
  • Meme küçültme – Jinekomasti tedavisi: Evet, erkekler de göğüs cerrahisine de sahip olabilirler. Ameliyat sonrası genellikle işine geri dönebilen erkekler seksi bir göğse sahip olmak için ortalama 2500 $ harcıyor.
  • Kırışıklık ameliyatları – Facelift: Kırışıklıklar cinsiyete göre ayrımcılık yapmıyor, bu nedenle bir facelift ameliyatı ortalama 4000 $ olmasına rağmen on binlerce erkeğin yüz estetik ameliyatı geçirmesi şaşırtıcı değil.