Yeni Microsoft Xbox Denetleyicisi ile Video Oyunları Şimdi Daha Erişilebilir!

Video oyunlarını seven ancak her ne sebeple olursa olsun, geleneksel bir konsol kontrolörü kullanmak istemiyor veya kullanmak için kolay bir zamanınız yoksa şimdi Xbox One’da yeni bir seçenek var. Microsoft, çok çeşitli alternatif kontrol cihazları için bir merkez olarak çalışarak erişilebilirliği artırmak için tasarlanan yeni “Adaptif Denetleyici” (Adaptive Controller) modülünü duyurdu.

Microsoft Xbox Adaptif Denetleyici (Adaptive Controller) Özellikleri

Kontrol ünitesinde bir D-Pad, duraklatma ve menü butonları, iki adet büyük A ve B butonu bulunuyor. Ayrıca, her biri tipik bir kontrol ünitesindeki düğmeye tekabül eden, arka taraftaki 3,5 mm’lik bir yuvaya sahip. Bu, oyuncuların ihtiyaç duydukları gibi bu düğmeleri çalıştırmak için her türlü farklı fiziksel mekanizma eklemelerine imkân sağlıyor. Kontrolör ayrıca “yardımcı pilot” modu ile çalışan bir yazılım ile birlikte geliyor burada iki denetleyiciye sahip iki oyuncu, aynı denetleyici üzerinde birlikte çalışarak tek bir oyuncu gibi davranabilir.

Microsoft’un yeni denetleyicisi Microsoft mağazasından 100 $’a satın alınabiliyor, artı ek aksesuarlar ile standart bir denetleyici kadar ucuz değil, ancak bir erişilebilirlik standardı belirlemeye ve daha fazla oyuncunun kullanımına yardımcı oluyor. Elbette daha ucuz kontrol mekanizmaları ve kolay erişilebilir oyunlar her zaman oyuncular için iyidir.