Şans Sembolü Düş Kapanı

Spritüel eşyalar ilginizi çekiyorsa, son yıllarda şans sembolü olarak popülerlik kazanan bu süsleri görmüş veya duymuş olabilirsiniz. Tarihi Amerikan yerlilerine dayanan düş kapanı, olumsuz hayallere, kâbuslara karşı bir kalkan görevi görmesi amaçlanarak uyuyan kişinin başucuna asılırdı. Yerli Amerikalılar, kötü rüyaların bu düş kapanına takılacağına, sabah güneşi ışığında yanacaklarına ve uyuyan insana iyi rüyalar bırakacaklarına inanıyordu.

Genellikle düş kapanı çeşitleri çok çekici tasarımlara sahiptir. Birkaç çemberden oluşan şekil, ağ örgülerden sarkan tüyler, takılar, mermiler, boncuklar veya ok uçları şeklinde dokuma iplikler ve püsküllerden oluşur. Her bileşenin sembolik önemi vardır: Ağ, olumsuzluklardan korunmanın sembolüdür, çemberler yaşam döngüsünü ifade eder ve tüyler, doğa ile bağları gösterir.

 

Modern Düş Kapanı Modelleri

Geleneksel düş kapanı, ağın, örümceğin sekiz ayağını temsil eden kasnağa bağlandığı sekiz nokta içerir. Modern düş kapanları, geleneksel olana benzer fakat kullanılan malzeme nedeniyle de çok farklı ve her nasılsa eskisinden daha süslüdür. Bu bohem objeleri hayatınızın bir parçası olarak görmek isterseniz mistikdukkan.com linkine tıklamanızı öneririz. Eşsiz el yapımı düş kapanları yanında, enerji veren doğal taşlar, mistik takılar, doğal yağlar ve birçok benzersiz aksesuarları bir arada bulabilirsiniz.