Balans Makinesi ve Çeşitleri Nelerdir?

Sanayide kullanılan birçok makinede bazı parçalar çok hızlı döndüğünden küçük bir dengesizlik daha büyük bir probleme neden olabilir. İşte bir makinenin döner parçalarını dengelemek için kullanılan araçlara balans makinesi denir. Elektrik motorları, pompalar, fanlar, türbinler ve rotorlar gibi parçalardan oluşan balans makineleri, süspansiyonlu ve yataklı bir montaj platformunu destekler. Denge testi yapılacak makineye monte edilen balans makinesi, dengeyi sağlamak için ağırlıkların nereye eklenmesi veya çıkarılması gerektiğini belirler.

Nasıl Bir Balans Makinesi Almalı?

İki ana balans makinesi tipi, sert ve yumuşak yataklı olanlardır. Sert yataklı balans makineleri, süspansiyonların rezonans frekansından daha düşük hızda dengeleme yapar. Kalibre edilmesi kolaydır, tamir atölyeleri veya küçük işletmelerde kullanım için iyidir. Buna karşılık yumuşak yataklı balans makinesi modelleri, rezonans frekansından daha yüksek hızda dengeleme yapar. Dolayısıyla, yüksek hacimli işler için daha idealdir, çünkü dengelenen her farklı parça için kalibre edilmesi gerekir.

Tabii ki ne tür makineleri dengelemeniz gerektiğine bağlı olarak başka balans makinesi çeşitleri de mevcut: Yatay eksenli balans makineleri, dikey eksenli balans makineleri, mobil balans makineleri, bilgisayarlı balans makineleri gibi… Balans makineleri satın almak için doğru bir adres arıyorsanız zormak.com.tr web adresini ziyaret etmenizi ve Türkiye’nin ilk balans makineleri mucidi firma ile iletişime geçmenizi öneririz.