Kurtulmanız Gereken 5 Kötü Temizlik Alışkanlığı

Kurtulmanız Gereken 5 Kötü Temizlik Alışkanlığı

İster inanın ister inanmayın, bazen işleri geçiştirmek uzun vadede size daha fazla zorluk yaratır. Siz ve aileniz işin daha verimli yapılmasını engelleyen bazı kötü alışkanlıklar geliştirmiş olabilirsiniz. Şimdi bu alışkanlıkları terk etme zamanı geldi, böylece daha temiz ve düzenli bir rutine ve de boş vakte kavuşabilirsiniz.

  1. Kirli temizlik aletleri: Kirli temizlik aletleri kullanırken nasıl temiz sonuçlar bekleyebilirsiniz? Her kullanımdan sonra aletleri temizlemek ve dezenfekte etmek için zaman ayırın. Periyodik olarak, yeni aletlerle değiştirin.
  2. Lavobaya bulaşık bırakmak: Bulaşıkların lavabo yerine bulaşık makinesine konması ne kadar zaman alır? Lavaboya bulaşık bırakmak, bakteriler için mükemmel bir üreme alanı ve aç böcekler için bir hazine gibidir.
  3. Buzdolabında yiyecek istifleme: Uygun olmayan şekilde depolanmış yiyecekler küf ve bakterilere neden olur ve buzdolabının temizlenmesi gereğinden çok daha büyük iş çıkarır.
  4. Temizlikte en son toz almak: Bir oda yukarıdan aşağıya doğru temizlenmeli, böylece toz süpürülmek üzere zemine iner. Dağınıklığı gidererek ve eşyaları uygun yerlerine koyarak başlayın.
  5. Temizlik yapmayı ötelemek: Bir felaketle karşı karşıya kalmamak için mümkün olduğu kadar temizliği ertelemeyin. Günlük bulaşık yıkamak, çamaşır yıkamak, süpürmek, toz almak temizlik işlerini günlerce biriktirip yapmaktan çok zor olamaz.