Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür Nasıl Yapılır?

El tırnaklarının daha güzel ve bakımlı görünmesi için düzenli olarak manikür yaptırılmalıdır. Manikürü evde kolaylıkla yapılabileceğiniz gibi işinin uzmanına yaptırmak için kuaförlere veya güzellik merkezlerine de gidebilirsiniz. Peki, manikür nasıl yapılır?  Manikür genel olarak tırnakların tırnak diplerinde bulunan ölü deriden ve kütiküllerden arındırılması, törpülenerek şekillendirilmesi işlemidir.

Manikür Adımları

  • İlk olarak eller ve tırnaklar; anti bakteriyel jellerle temizlenerek işleme başlanır.  Tırnak bölgelerine alkol uygulanarak bu bölgelerin yumuşatılması sağlanır. Bu işlemlerin ardından eller güzelce kurulanır.
  • Kurulanan tırnak diplerindeki etler iyice yumuşamış olur ve bu bölgeler özel aletler yardımı ile ölü deriden arındırılır.
  • Ölü deriden arındırılan tırnaklar, kişinin isteğine göre törpülenerek şekillendirilir. Son olarak pürüzlerin giderilmesi için tırnaklar fırçalanır ve isteğe göre oje sürülerek işlem tamamlanır.
  • Manikür yaptırırken öncelikle mekânın ve kullanılan aletlerin hijyenik olmasına dikkat edilmelidir. Manikürde kullanılan malzemelerin kalitesi de çok önemlidir. Evde manikür yapanların törpü yaparken dikkat etmesi gereklidir. Hatalı törpü sonrasında şeytantırnakları, tırnak çatlakları oluşabilir. Kaliteli ve yumuşak törpü, kaliteli ve keskin pensler kullanmak hataları en aza indirmenize yardımcı olur.