Saçlara Hacim Kazandırmanın Yolları

Saçlara Hacim Kazandırmanın Yolları

Genetik ve çevresel etkenlere bağlı olarak saçlarında azalma görülen veya saçlarının eski dolgunluğunu kaybeden kişiler, genellikle hacim vermenin yollarını ararlar. Saçları güçlendirmek ve daha hacimli göstermek ince telli ve zayıf saçlara sahip olan kadınların en büyük sorunudur.

Saç Kesiminizi Önemseyin!

Saçları olduğundan hacimli göstermenin en ince ayrıntısı kesim şekillerinde gizlidir. Örneğin; düz ve kırıkları alınmış bir saç kesimi, saçınızı daha bakımlı ve canlı görünmesini sağlarken; kat şeklindeki bir kesim daha cansız ve sönük bir görüntüye neden olabilir. Dolayısıyla saçlarınızı kestirirken hacim sağlayacak kesim şekillerine yönelmelisiniz.

Kurutma Şeklinizi Doğru Yaptığınızdan Emin Olun!

Saçların hacmini kaybettiren en önemli nedenlerden birisi de kurutma şekilleridir. Genellikle saç kurutmaya saçın arka kısmından başlanır. Hâlbuki saçın dolgun görünmesi açısından başın yukarı kısmından itibaren kurutulmaya başlanılması gerekir.

Kaliteli Saç Bakım ürünleri Kullanmaya Çalışın!

Saçlara hacim kazandırmanın yolları arasında kullanılan saç bakım ürünleri büyük önem taşır. Köpük, jöle, şampuan ve saç bakım kremi ürünler tercih ediyorsanız mutlaka kaliteli ve bilindik markalardan tercih etmeye çalışmalısınız. Aksi takdirde kalitesiz ürün kullanımı dolayısıyla dökülmeye bağlı olarak saçlarınız eski canlılığını yitirecek ve daha sönük bir forma dönüşecektir.

Kaliteli bakım ürünleri, aynı zamanda saçlarınızın daha sağlıklı uzamasına ve gürleşmesine de katkıda bulunur. Hangi bakım ürünlerini kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız dilerseniz bir dermotolog veya saç bakım uzmanı tarafından yardım alabilirsiniz.

Saçınızı 3 Günde Bir Yıkaya Özen Gösterin!

Genellikle kadınlar saçlarını sık yıkarak doğru yaptıklarını tahmin ederler. Ancak sıklıkla saç yıkamak, saçı uzatmaktan veya dolgunlaştırmaktan ziyade saç derisinin düzenini bozmaya ve daha sık yağlanmaya neden olur. Dolayısıyla saçlarınızı olabildiğince 3 günden önce yıkamamaya özen göstermelisiniz. Yaklaşık olarak haftada 2-3 kez aralıkta yıkama yaptığınızda zamanla saçlarınızı daha hacimli ve canlı göründüğünü hissedebileceksiniz.