Uzun Saçlı Kadınlar İçin Şapka Önerileri

Uzun Saçlı Kadınlar İçin Şapka Önerileri

Eğer şapkaların size yakışmadığını düşünüyorsanız sorun saç modelinize uygun şapkaları seçmiyor olmanızdır. Çünkü şapka her kadına yakışır! Fakat saçlarınıza uygun olmaması maalesef havalı duruşu yakalamanızı da engeller. Şapka seçiminde en çok zorlananlar ise uzun saçlı kadınlar oluyor. Elbette uzun saçlı kadınlar için şapka önerileri yazımızı okuduktan sonra şapkanın uzun saçlı kadınlara daha çok yakıştığını kendiniz de göreceksiniz.

Öncelikle şapka kullanımının sokak stilinin tamamlayıcısı olduğunu belirtelim. Özellikle Rachel Zoe bu stili trend yapan isimler arasında. Türkiye’de de sıklıkla tercih edilen stile en çok uyanlar, uzun saçlı ünlüler oluyor. Uzun saçlarla kullanılabilecek doğru şapka modellerini seçmek için ünlüleri de yakın takibe alabilirsiniz.

Uzun Saç ve Bere Harika Bir İkili!

Kısa bir süre öncesine kadar bere sadece kış aylarında kullanılırdı. Ancak artık yaz aylarında da daha ince olmak kaydıyla bereler kullanılıyor. Uzun saça en çok yakışan şapka çeşitlerinin başında bereler geliyor. Sokak stili ile de uyumlu bir şapka çeşidi olduğundan bere kullanımına hayatınızda yer açmanızda fayda var.

İster dalgalı olsun, ister düz, uzun saçlara en çok yakışan şapkalar arasında ikinci sırada cloche şapkalar var. Hafif çan görünümlü olmaları sıra dışı stillere daha fazla uyum sağlamasını beraberinde getiriyor. Eğer bu şapkaya uygun bir kıyafet kombini yapma cesaretini kendinizde buluyorsanız mutlaka cloche şapkaları deneyin.

Floopy şapkalar da uzun saç ile uyumlu. Bu şapkaların kenarları oldukça geniş ve sokak stiline uygun olması için doğru tasarımı seçtiğinizden emin olmalısınız. Eğer tarzınıza güveniyorsanız porkpie şapkaları da tercih edebilirsiniz. Aslında uzun saçlı kadınlar katları keskin olan tüm şapka modellerini deneyebilir. Kafanın yalnızca bir bölümünü kapatan küçük şapkalar ise daha çok kısa saçlı kadınların tercihi olmalı.