Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Özellikle mevsim geçişleri ve kış ayları sakıncalı dönemler olup, bu dönemlerde iyi korunmak gerekir. Sıcak da terlememek ya da soğukta üşümemek alınabilecek önlemlerdir.  Özellikle gündüz sıcak havalarda kalın giysiniz ile terledikten sonra uzun süre dışarıda kalıp, havanın soğuması ile terin üstünüzde kuruması oldukça sakıncalı bir durumdur. Bu sebep ile dikkatli olmanız faydalı olacaktır.

Tüm dikkatinize rağmen gıcık şeklinde oluşabilen öksürük boğazınıza yapışabilir. Bu oldukça sıkıntı yaratan bir durum olup uyku uyumanıza dahi izin vermez. İyi bir uykunun alınamaması demek diğer hastalıklarında peşi sıra gelebileceği anlamını taşır. Bu sebep ile bu öksürükten bir an önce kurtulup sağlığınıza geri dönmeniz gerekir.

Bu tip öksürükler için doktora girilerek gerekli ilaçlar alınabilir. Fakat bunun yanı sıra doğal yolarda denenebilir. Bu doğal kürlerin yanı sıra dinlenmek, boğazı sıcak tutmak, sıcak duş ve soğuk içeceklerden de uzak durmak gerekir. Öksürüğe ne iyi gelir ya da ne gibi kürler kullanılabilir bu sorulara yanıt ise öksürük tedavisinde her daim kullanılan ana malzeme akla ilk gelen olur. Bu malzeme ise doğal baldır.

Doğal İlaç Kürleri ile Öksürük Tedavisi

  • Balgamlı halde gelen öksürüğü iyileştirmek için karabiber çayı öneriliyor. Karabiber çayı bal, sıcak su ve karabiber ile yapılıyor. Taze ezilmiş olan bir çay kaşığı kadar karabibere yaklaşık iki yemek kaşığı balı karıştırın. Bu karışım beklerken bir bardak suyu ısıtın. Bu bekleyen karışıma sıcak suyu ilave edip bir süre bekleyin. Karışımı ılıdıktan sonra süzerek içebilirsiniz. Bu uygulamada karabiber yerine taze kekik de kullanabilirsiniz. Taze kekik yaprağı doğal bir öksürük ilacı olup ayrıca bronşit ve astım hastalarına da iyi gelmektedir.
  • Süt ve bal tedavi yöntemi ise en bilinen öksürük tedavi yöntemidir. Mutlaka denemenizde fayda var. Bu uygulama ile boğaz ağrınız hafifler ve gıcık geçer.
  • Portakal suyuna badem katarak hazırlanan karışımda öksürük tedavisinde kullanılabilen bitki kürüdür.