Şeker Hastalığı Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Şeker Hastalığı Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Şeker hastalığı oldukça sıkıntılı bir rahatsızlık olup bu hastalığı yaşayan insanların yaşam kalitesi de oldukça düşük olabilmektedir. Özellikle; sürekli kendilerini nasıl hissettiklerine dikkat etmeleri gerekir. Böylece her hangi bir yükselmede gerekli tedavilerini uygulayabilirler. Bu sıkıntılı hastalığa çözüm yollu olarak görülen şeker hastalığı ameliyatı, şeker hastalığını ortadan kaldırıyor.

Şeker hastalığı ameliyatı nedir, nasıl yapılır? Sorusu ilk etapta akla gelen sorulardandır. Şeker hastalığı ameliyatı özellikle hayatını idame ettirmekte zorlananlar için gerekli görülebiliyor. Bu ameliyatın amacı ise insülin salımını dengelemektir. Böylelikle hasta artık şeker hastası olmaktan uzaklaşıp daha sağlıklı bir yaşama geçebiliyor.

Şeker hastalığı ameliyatı hakkında detaylı bilgiye ve bu ameliyattı olmaya uygun olup olmadığınız ile ilgili sorularınızı doktorunuza yöneltebilirsiniz.  Öğrendiğiniz bilgiler sonucunda şeker hastalığı ameliyatı olmanız uygun ise bu ameliyatı olup normal yaşantınıza geri dönüş yapabilirsiniz. Ameliyat ile ilgili her hangi bir çekinceniz var ise konu hakkında detaylı bilgileri doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Başarı Oranı Nedir?

Şeker hastalığı ameliyatında doktorlar tarafından alınan bilgilere oldukça yüksek oranlı başarı elde ediliyor. Özellikle; yüksek oranda insülin ihtiyacı hisseden ve yüksek miktarda ilaç ile hayatını idame ettiren hastalarda yapılan ameliyat sonrasında hastalarda etki oranı yüksek olmuş. Bu tip hastalar ameliyat sonrası ila ve insülini ya bırakmış ya da çok az oranda kullanmaya devam etmektedir.

Hangi Tip Şeker Hastaları Bu Ameliyatı Olmalıdır?

Şeker ameliyatı sadece tip 2 için geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu ameliyat esnasında uygulama 2 aşamada gerçekleşiyor. İlk olarak midenin bir kısmı dışa alınır. Diğer aşama da ise ince bağırsaklarda yapılacak olan işlemler sıra ile gerçekleştiriliyor. Bu değişimler sonucunda insülin salımı dengeleniyor.