Emeklilik Sistemleri

Emeklilik Sistemleri

Emekli olduğunuzda emekli maaşınıza bağlı olarak yaşam standartlarınız da düşebilir. Bu durumda çok daha farklı bir yaşantı içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Oysa alternatif sistemler sayesinde emekliliğinizde de standartlarınızı korumanız mümkün. Bunun için bireysel emeklilik sistemleri tercih edilebilir. Çok sayıda farklı alternatif seçenekler sunulduğundan günümüzde bireysel emeklilik sistemine her bütçeden bireyler dahil olabiliyor.

Emeklilik Sistemlerinin Avantajları Neler?

Bireysel emeklilik sistemlerinin en önemli avantajı, rahat bir emeklilik dönemi geçirilmesini sağlıyor olması. Çünkü emeklilik döneminde size ek bir gelir sağlayabiliyor. Ancak ek gelirin size ödenmeye başlaması için en az 10 yıl sistemde kalmanız ve 56 yaşını da doldurmuş olmanız gerekiyor.

Bir diğer avantaj ise bireysel emeklilik sistemlerinin güvenilir olması. Çünkü düzenli olarak denetimden geçirilen firmalar, belirli koşulları sağlıyor olmak durumunda. Bu koşullar ise tüketicileri yani bireysel emeklilik sistemine dahil olanları korumaya yönelik. Dolayısıyla güven içerisinde ödemelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ayrıca bireysel emeklilik sistemine dahil olanlar devlet katkısı avanajını da yaşıyor. BES kapsamında ödediğiniz miktarın % 25’i devlet katkısı olarak sizin hesabınıza ekleniyor. Ancak bu mitarın o yılın brüt asgari ücret miktarının % 25’i ile sınırlı olduğu da unutulmamalı. Devlet katkısı da bireysel emeklilik sisteminin en önemli avantajları arasında yer alıyor.

Birikimlerinizi fon şeklinde değerlendirebiliyor olmanız da avantajlardan bir diğeri. Bu fonlar, profesyonel fon yöneticileri tarafından yönetiliyor. Dolayısıyla birikim fonlarının en iyi şekilde yönetildiğinden de bir endişeniz olmuyor.

Dilediğiniz zaman bireysel emeklilik hesabınızın günlük bilgilerine ulaşmanız da mümkün olabiliyor. İnternet aracılığı ile firmanızdan alacağınız şifreyi kullanarak günlük bilgilerinizi istediğiniz her an görüntüleyebilirsiniz. Bir anlamda güven duymanızı sağlayan bu yöntem ile günlük olacak şekilde fon paylarınızı da takip edebiliyorsunuz.