Çamaşır Yıkarken Sıkça Yapılan Hatalar

Çamaşır Yıkarken Sıkça Yapılan Hatalar

Çamaşır yıkarken sıkça yapılan hatalar sebebi ile yeni almış olduğunuz giysileriniz de yıpranmaya sık rastlanır. Doğru olarak bilinen bu yanlışlar yüzünden birçok ürününüz maalesef giyilemez ya da kullanılamaz hale dönebiliyor. Bu yanlışları düzeltmek ya da yeni metotları öğrenerek hayatınıza katmak ise son derece kolaydır.  Bu sayede yanlıştan dönerek uzun süre kullanabileceğiniz çamaşırlara kavuşursunuz.

Hataların Bazıları ve Doğruları

  • Çamaşırların renklere göre ayrılması doğrudur. Fakat renklere göre ayırırken kumaş türleri de ihmal edilmemelidir. Sentetikli kumaş ile polar ya da havlu gibi ürünler bir arda yıkanması yanlıştır.
  • Çamaşır makinesine çok fazla çamaşır deterjanı koymak yanlıştır. Yıkanacak olan çamaşır kadar deterjan koymanız gerekir. Doğru durulanmayan kıyafetlerde lekeler oluşur. Ayrıca sağlık açısından da tehlikelidir.
  • Çamaşır makinesini tamamen doldurmak hata olduğu gibi çok az çamaşır ile çalıştırmak da hatadır. Birisinde iyi durulanmamış ve temizlenmemiş giyimler ile karşılaşırsınız diğerinde ise iyi sıkılmamış olan giyimler ile karşılaşırsınız. Bu yüzden makinenizi çalıştırırken belli bir ağırlıkta olmasına özen gösterin.
  • Leke giderilmesi için kullanılan çamaşır suyu çabuk yıpranmaya sebeptir. Bunun yerine lekeli olan giyimlerinizi kaynatmanız daha doğru bir uygulama olacaktır.
  • Çamaşır makinesine giyimlerinizi atarken cepleri kontrol etmek rutin bir harekettir. Fakat giyimlerde sadece ceplere değil başka noktalara da dikkat etmek gerekiyor. Fermuarlı giyimlerde fermuarın kapalı olması gerekirken, düğmelerinde tam tersi açık olması gerekiyor.
  • Yumuşatıcı kullanımı genellikle havlularda tercih edilir. Fakat bu tamamen yanlıştır. Havlu da yumuşatıcı kullanmak emici özelliğini azaltması anlamına gelir.
  • Pahalı deterjanlara para vermek yerine daha uygun olan yöntemlere yer açın. Çamaşırı parlatmak için tuz, leke için tebeşir, limon suyu ise çamaşırların yumuşak olmasına sağlar.