Eski Merdivenden Neler Yapılır?

Eski Merdivenden Neler Yapılır?

Kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm kapsamında siz de eski, işlevini yitirmiş merdiveninizi harika objelere dönüştürebilir, fonksiyonel tasarımlar yaratabilirsiniz. Masrafsız, küçük dokunuşlar ile eski merdivenden neler yapılır? İşte size parlak fikirler…

  • Eski Merdiven ile Duvar Rafı

Ahşap veya metal ayaksız bir merdiveniniz var ve artık bir işinize yaramadığını düşünüyorsanız, onu çalışma odası ya da salonunuzda bir duvar rafına dönüştürebilirsiniz. Eski merdiveniniz bir güzel temizlemekle işe başlayın, zevkinize ve eşyanın durumuna göre vernik/boya kullanabilirsiniz. Yatay şekilde duvara monte edeceğiniz eski merdiveniniz artık yeni bir kitap rafınız olabilir!

  • Eski Merdiven ile Yeni Dekoratif Saksılık!

Ayaklı eski merdiveniniz, salonunuzda ya da bahçenizde dağınık halde duran çiçek ve bitki saksılarınız için harika bir platform,  şık ve dekoratif bir köşe oluşturmanıza neden olacak yeni eşyadır.

  • Eski Merdiven ile Banyo Raf Tasarımı

Banyoda yerleştirmek de hep zorlanılan ufak tefek eşyalar için, eski merdiven basamaklarını raf olarak kullanabilir veya havlu bornoz gibi eşyaları tutmaya yarayan, dekoratif bir askılık olarak değerlendirebilirsiniz.  

  • Eski Merdiven Yeni Bir Fiskos Masası Olabilir!

Atmak üzere olduğunuz küçük boy, ayaklı merdiveniniz, miadını doldurdu diye düşünmeyin. Üzerine yuvarlak bir cam kestirip koyarak, şık bir fiskos masası haline dönüştürebilirsiniz.

  • Eski Merdiveninizden Ayakkabılık

Ayakkabılar, evde en fazla dağınıklığa sebep olan eşyalarımızdır. Kullanmadığınız eski merdiveniniz, ince çıtalı ise topuklu, geniş tabanlı ise normal ayakkabılar için fonksiyonel bir ayakkabılık olabilir.

  • Eski Merdiven ile Elbise Askılığı

Gardırobunda yeterli alanı olmadığını düşünenlerdenseniz, bu fikir tam size göre! Kullanmadığınız merdiveni temizleyip istediğiniz şekilde boyayın ve tabana paralel bir şekilde kalın ip veya zincir kullanarak tavana monte edin, kendinize göre yüksekliğini ayarlayın. Elbise askılığınız artık hazır.