Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs dikleştirme ameliyatları; doğum, yaş ve aşırı kilo alıp verme gibi sebeplerden dolayı sarkmaya başlayan göğüsleri, eski haline döndürebilmek için yapılan ameliyatlardır. Sarkık, asimetrik ve hacmi azalmış olan göğüsler için meme uçlarına ve gergin areola bölgesine cerrahi işlem uygulanır.

Sizler de bu tür sıkıntılar yaşadığınızı düşünüyorsanız göğüs dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır ve nelere dikkat etmek gereklidir yazının devamını inceleyebilirsiniz.

Göğüsleri şekillendirici ve sarkıklığı giderici bir ameliyat olan göğüs dikleştirme ameliyatı; tek başına uygulandığı zaman büyük bir hacim kazandırmaz. Yeterli bir hacim elde edilebilmesi için bazı sarkık göğüs türlerine tek başına mastopeksi ameliyatı yeterli gelmeyebilir. Bu sebeple böyle durumlarda hacim kazandırmaya yönelik olan meme implantı ameliyatları da uygulanabilir.

Ameliyatın Etkileri Nelerdir?

Göğüs dikleştirme ameliyatı genel anestezi ile yapılır. Ameliyatın ortalama süresi ise 1 saat ile 3 saat arasında değişebilmektedir. Hastanede kalmanız gereken süre operasyonun gidişatına göre 1 ya da 2 gün olacaktır. Ameliyattan sonra göğüslerinizde 1-2 günlük ufak şişlikler ortaya çıkabilir.

Ameliyat işlemi kısa süre içerisinde tamamlandıktan sonra ameliyata bağlı olarak ortaya çıkan kesiler bandajlar yardımı ile kapatılır. Ameliyat sonrasında ortaya çıkan şişlikleri de engelleyebilmek için elastik bandajlardan ya da destekleyici sütyenlerden yardım alabilirsiniz.

Göğüs dikleştirme ameliyatları genellike uzun ömürlü olur. Zamanın ilerlemesi ve yaşlanmaya bağlı olarak birtakım değişiklikler meydana gelecektir. Fakat eğer kilonuzu sabit tutarsanız ve sağlıklı bir yaşam tarzını alışkanlık haline getirirseniz ameliyatın sonuçlarını mümkün olabilecek en uzun süre boyunca tutabilirsiniz. Ameliyatın etkili sonuçları 1 ay içerisinde ortaya çıkmaya başlayacaktır. Ameliyattan kalan dikiş izleri göğüsün alt kısmında olacağı için gözükmeyecektir. Bu izler de zamanla tamamen kaybolur.