Kulak Çubuğu Kullanmak Zararlı mı?

Kulak Çubuğu Kullanmak Zararlı mı?

Kulaklarda biriken kirleri temizlemek için üretilmiş olan kulak çubuğu kullanmak zararlı mı düşünüyorsanız, bu sorunun cevabını sizlere şu şekilde verebiliriz; kulak çubukları aslında kulak kepçesi bölgesinde yer alan kıvrımları temizlemek için üretilmektedir. Kulağın arkasındaki kısmı temizlemek için üretilen bu ürünler çoğu kişi tarafından kulak kanalının içinin temizlenmesi için kullanılmaktadır. Bu durum ise kulak kanalının girişine yerleşmiş olan yabancı maddelerin tutulmasına yol açar.

Tüyler zamanla kanala girdikçe çubuklar sebebiyle kulak kanallarında çeşitli rahatsızlıkların meydana gelmesine yol açar. Mevcut kulak kirlerinin büyük kısmını zar bölgesinde biriktiren kulak çubukları kirin sadece az bir kısmını dışarıya atar. Bu sebeple kulak çubuklarının kullanımına dikkat edilmesi gereklidir. Yararlı olarak kullanabileceğiniz kulak çubuklarını asla kulak kanallarınızın temizliği için kullanmamalısınız.

Kulak Nasıl Temizlenir?

Kulağınızı zarar vermeden temizleyebilmek istiyorsanız ilk önce dış kısmını havlu veya peçete ile silmeyi deneyebilirsiniz. Kulak pamuklarını kulağa bastırarak uygulamak sağlıklı bir yöntem değildir. Sık kir üretimi ve kulak tembelliğine bağlı olarak ortaya çıkan kir artışları yaşanıyor ise daha fazla temizlik yapmanız gerekebilir. Cilt yapınıza bağlı olarak da kir artışı meydana gelebilir.

Eğer sürekli olarak kulağınızın normal olmayan bir biçimde kir ürettiğini düşünüyorsanız uzman bir doktora muayene olarak düzenli aralıklar ile kulaklarınızı yıkatabilirsiniz. Vakum cihazları ile uygulanan yeni tedavi yöntemleri sayesinde de bu tür sıkıntılardan kurtulabilirsiniz. Mikroskop veya uygun olduğu takdirde otoskop ile uygulanabilen bu tür tedavi yöntemleri herhangi bir şekilde ağrı hissettirmiyor. Kolaylıkla uygulanabilen tedavilerden sonra kulaklarınız kirden arınmış bir hale getiriliyor. Vakum işlemleri ile tedavi olduğunuz zaman kir birikmesi gibi sorunları tekrar yaşamıyorsunuz. Fakat kulağınızda normal seviyelerdeki kendi başınıza temizleyebileceğiniz kir birikintileri oluşmaya devam ediyor.