Odalardaki Rutubet Nasıl Önlenir?

Odalardaki Rutubet Nasıl Önlenir?

Pek çok insanın kabusu olabilen rutubet, eşyaların çürümesi başta olmak üzere insan sağlığına da çok ciddi zarar verebilen bir problemdir. Romatizma gibi hastalıklara yol açabilen rutubet yaşadığınız evin sağlıksız olmasına yol açar. Peki, odalardaki rutubet nasıl önlenir ve bu konuda nelere dikkat etmek gereklidir?

Nem olarak da adlandırılabilen rutubet; evinizdeki bireylerin, evcil hayvanların, ve bitkilerin terlemesi sonucunda meydana gelebilir. Rutubet aynı zamanda evin temelindeki sorunlardan dolayı da ortaya çıkabilir. Isı farklılıkları da nemin meydana gelmesinde büyük bir etki taşımaktadır.

Evinizin inşası esnasında duvarlar ile pencereer arasında ufak boşluklar kalmış ise oluşan bu tür boşluklara silikon çekmeyi deneyebilirsiniz. Silikon işlemi dışında özellikle kış aylarında evin rutubetli bölgelerinde çamaşır kurutmaktan da kaçınmalısınız. Ortamda yer alan buhar evin daha fazla rutubetli olmasına yol açacaktır.

Rutubet Önleyici Boya Kullanabilirsiniz

Gereğinden fazla bir şekilde evinizde bitki besliyorsanız rutubete yol açabilirsiniz. Bitkiler nefes aldığı süre boyunca evinizdeki nemi yükseltebilir. Rutubetli evlerin düzenli olarak havalandırılması da gereklidir.

Bu tür ufak tefek yöntemlere rağmen odalarınızdaki rutubetten kurtulamadıysanız rutubet önleyici olarak üretilen özel boyalar ile evinizi yeniden boyamayı deneyebilirsiniz. Ancak bu tür boyaları uygulamadan önce odalarınızdaki eski boyanın tamamen sökülmesi ve altındaki rutubetli tabakaların temizlenmesi gereklidir.

Boya işleminden önce odalarınızın gerekli bölgelerine yalıtım yaptırmayı da deneyebilirsiniz. Ayrıca bir apartman dairesinin bodrum olarak nitelendirilen katında yani en alt katında oturuyorsanız rutubet sorunu ile daha fazla karşılaşabilirsiniz. Bu tür yerlerin sürekli olarak hava almasını sağlayarak rutubete karşı etkili bir çözüm üretebilirsiniz. Banyonuzu da duş aldıktan sonra havalandırarak nemli bir şekilde bırakmamak, banyo bölgesinden evinizin diğer bölgelerine yayılabilecek rutubet sorunları için iyi bir çözüm olacaktır.