Diş Beyazlatmanın Önemi

Diş Beyazlatmanın Önemi

Sağlıklı ve estetik bir gülüşe sahip olmak için düzgün dişlere sahip olmanın yanı sıra bembeyaz dişlerin olması ise son derece önemlidir. Yıllar içinde dişler doğal beyazlığını kaybeder. Tüketilen asitli ve kafeinli içeceklerin yanı sıra kötü alışkanlıklarda dişlerde sararmalarında ve lekelerin oluşmasına etki etmektedir. Diş renginin açılması için gerçekleştirilen diş beyazlatma işlemleri daha güzel bir gülüşe sahip olmanızı sağlarken sağlıklı bir görselinde edinilmesi açısından önemlidir.

Klinik ortamlarda gerçekleştirilmesi gereken diş beyazlatma işleminde aynı zamanda hekim tarafından işlemlerin yapılması da gerekmektedir. Evde gerçekleştirilen uygulamalar ise hekim tarafından yapılan diş beyazlatma işlemine göre daha düşük bir ton sunabilmektedir. Aynı zamanda dişlerinize zarar verebilecek olan işlemlerden de kaçınmanız tavsiye edilir.

Hekim tarafından gerçekleştirilecek olan diş beyazlatma işleminde öncelikle dişte bulunan plaklar temizlenir. Temizleme sonrasında güçlü bir beyazlatma etkisine sahip olan jel uygulanmaktadır. Hekim tarafından itina ile gerçekleştirilecek olan beyazlatma jeli kullanımında aynı zamanda lazer de tercih edilebilmektedir. Lazer uygulaması dişlerin beyazlamasına etki etmez. Sadece beyazlatma etkisine sahip olan jelin daha çabuk etki etmesini sağlamaktadır.

Diş beyazlatma uygulaması sonrasında ilk gün oluşan asıl beyazlatma görülmez. İşlem sonrasında birkaç gün içinde asıl etki görülmeye başlar. Diş beyazlatma uygulamasında yararlanarak dişlerinizde muhteşem bir parlaklığı ve beyazlığı elde edebilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşlemi Nereden Yaptırılır?

Diş beyazlatma işlemleri farklı birçok yöntem ile evde yapılmakta olup asıl diş tonunun açılarak istenen beyazlığın elde edilebilmesinde ise diş hekimlerinden yararlanılmaktadır. Diş hekimleri gerçekleştirecekleri diş beyazlatma işlem öncesinde dişlerin temizlenmesine yer açarak istenen etkinin de daha da yüksek olmasını sağlar. Aynı zamanda hekimler tarafından kullanıma uygun olan jel ise yüksek beyazlatma etkisinin de elde edilmesi aşamasında önemli bir malzemedir.

Diş beyazlatma hizmetinden yararlanırken mutlaka konusunda uzman ve deneyimli bir hekim desteğini almanın yanı sıra işlemlerin klinik ortamında yapılması da tavsiye edilir. Diş beyazlatma işlemleri hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra diş beyazlatma işlemlerinde uzman ve deneyimli hekim desteği için hemen https://dentalis.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.