Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

<strong data-lazy-src=

Anksiyete, normal bir insan duygusudur ancak patolojik bir düzeyde olduğunda sorunlu hale gelebilir. Anksiyete, kaygı, endişe ve korku gibi negatif duyguların bir kombinasyonudur. İnsanların hayatını olumsuz yönde etkileyebilir.

Anksiyeteyi yönetmek için aşağıdaki bazı öneriler ve teknikler kullanılabilir;

1. Bedensel Aktivite

Egzersiz, yürüyüş, yoga gibi bedensel aktiviteler stres ile baş etmenin en önemli tekniklerinden biridir. Bu tür aktiviteler stres hormonlarının azalmasına ve mutluluk hormonunun fazlalaşmasına yardım etmektedir. Kendinizi iyi hissedebileceğiniz farklı bir aktiviteyle de mutluluk hormonlarınızı çalıştırabilirsiniz.

2. Meditasyon ve Mindfulness

Meditasyon kavramını bilmeyen yoktur fakat mindfulness kavramını yeni duyanlar mutlaka olacaktır. Mindfulness kavramı en basit haliyle zihnin içinde bulunduğu durumda bilinçli olması ve kabullenmesi durumudur. Evde tek başınıza meditasyon veya mindfulness egzersizleri ile kendinizi rahatlatabilirsiniz.

3. Pozitif Düşünce Teknikleri

Olumsuz düşünceler hayatın her anında aklınıza giriyor olabilir. Ancak bu olumsuz düşüncelerin yerine olumlu düşünceleri aklınıza getirmeniz anksiyeteyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

4. Kişisel Zaman Yönetimi

Kendinizle baş başa kalmaktan korkmayın. Kendinize zaman ayırmak anksiyetenizi azaltabilir. Tek başınıza gezmek, bir kahve içmek, kitap okumak ruhunuza iyi gelebilir.

5. Uyku Düzeni

Yeterli ve kaliteli uyku, stres hormonlarınızın düşmesini sağlar. Bu da anksiyeteye iyi gelmektedir.

6. Sosyal Bağlar

Sosyalleşmek sizlere iyi gelebilir. Yeni insanlar tanımak veya yanında olmaktan keyif aldığınız kişilerle sosyalleşmek anksiyetenizi azaltabilir.

7. Terapi

Bütün bunların yanı sıra psikolojik bir destek almak en iyi sonuç veren yöntemlerden birisidir. Uzman kişiler ile görüştüğünüzde sizleri rahatlan çalışmalar uygulanır. En etkili ve en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.