Gebelik
İsme Özel Bebek Ürünleri
Çocuklarınıza özel olarak hazırlanan ürünler son derece şık ve oldukça farklı tercihler olmak ile beraber hatırası da yıllarca anılacak seçimlerdir. Özellikle tasarımların isme özel olarak hazırlanması ürün etkisini artıran seçimlerdir. İsme özel bebek ürünleri arasında birçok farklı seçim bulunmaktadır. Bebeklerin kullanımına yer verilen zıbınlardan yastıklara kadar birçok farklı ürün isme özel olarak hazırlanmaktadır. Bebek mevlitlerinde hediyelik seçimlere kadar değişen nedenlere bağlı olarak isme özel bebek ürünleri arasından tercih yaparak satın alabilirsiniz. İsme Özel Bebek Ürünleri Nereden Alınır? İsme özel bebek ürünlerinin alımında ise bazı detaylara yer vermeniz son derece önemlidir. Özellikle ürün kalitesi oldukça önem taşıyan bir detaydır. Zıbın gibi bebeğin tenine temas edecek olan ürünlerde organik üretime sahip olan yüzde yüz pamuklu malzeme kullanımına yer açılması gerekir. Bebek ürünlerinde isme özel olarak hazırlanan farklı ürün çeşitlerini inceleyerek bebeğiniz için ya da sevdiklerinize hediye olarak satın alabilirsiniz. Hemen https://www.anakuzusu.com.tr/ adresini ziyaret ederek farklı tasarımlar arasından seçimlerinizi yaparak siparişinizi verebilirsiniz.
Hamilelik Dönemi Şeker Hastalığı
Hamilelik döneminde anne adayları çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Bunlardan biri olan şeker hastalığı, kimi gebelerde gebelikten önce vardır, kimilerinde ise gebelikle birlikte ortaya çıkar. Hamilelik dönemi şeker hastalığı; mutlaka tedavi edilmeli ve hastanın şekeri kontrol altında tutulmalıdır. Şeker hastalığı yani diyabet; pankreastan insülinin az salınması sebebiyle oluşan bir hastalıktır. Kontrol altında tutulduğu sürece hastanın hamile kalması için bir engel yoktur. Hamilelik sırasında sürekli kontrol altında tutulmalı ve beslenmesine büyük özen göstermelidir. Şeker Hastalığının Gebelikte Ortaya Çıkarabileceği Sorunlar Şekerin yüksek düzeyde olması, bebeğin irileşmesine sebep olabilir. İri bebeklerde normal doğumda sorun yaşanabiliyor. Bu sebeple sezaryen gerekme olasılığı yükselir. Şeker hastası olan hamilelerde; hamilelik süresinde yüksek tansiyon da oluşabilir. Diyabet olan anne adaylarının bebeklerinde solunum sıkıntısı meydana gelebilir. Diyabetik Anne Adayları Neler Yapmalı Gebelik sırasında ilaç tedavisinin yerine insülin tedavisine geçilmeli ve insülin kullanırken öğün atlanmamalıdır. Folik asit kullanılmalıdır. Şeker hastalığında yara iyileşmesi çok zor olduğu için anne adaylarının mecbur kalmadıkça sezaryen doğumdan kaçınması gerekiyor. En önemli nokta; beslenmeye dikkat etmek ve aşırı kilo almamaktır. Tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli bir şekilde alınması gerekiyor. Diyabetik anne adayları yeterli uyumaya dikkat etmeli, düzenli olarak egzersiz yapmalıdır. Aslında saydıklarımızın hepsinin normal hamilelerin ve hatta tüm insanların dikkat etmesi gereken noktalar olduğu görülüyor.
Gebelikte Ne Yenmemeli?
Hamilelik süreci içinde anne adaylarının belli başlı gıda ürünlerinden ve içeceklerden uzak durması önerilir. Sağlıklı bir beslenme sürecinin yaşanması gerektiğini belirten uzmanlar beslenme sürecinde de gerekli vitaminlerin alınabildiği ürünlere yönlenmesini öneriyor. Özellikle hazır gıdalardan ya da dondurulmuş olarak satılan ve içinde katkı maddesi yer alan gıdalardan da uzak durulması öneriliyor. Sağlıklı beslenme seçimi arasında yer alan bitki çayları ise gebelik döneminde tüketilmesi önerilmeyen çaylardır. Bitki çayları arasında yer alan ıhlamur çayı hariç diğer çayların tüketilmesinin bebek için olumsuz etki yaratabildiğini bildiren uzmanlar aynı zamanda bu sıkıntının düşük ile bile sonuçlanabileceğinin altını çiziyorlar. Gebelikte Ciğer Yesem Olur mu? Gebelik dönemi içinde tavuk ya da sığır diğerinin tüketilmesi önerilmiyor. Özellikle üç ay sonrasındaki dönemden sonra A vitamini açısından zengin olan ciğerin tüketilmesi önerilmez. Gebelik dışında kalan zaman içinde de kişilerin ayda sadece bir ya da iki defa tüketmesi önerilen ciğer ilk üç ay az miktarda olan tüketimle azaltılarak tamamen bırakılmalı şeklinde açıklama yapıyorlar.
5 Gebelik Belirtisi
Utandıran 5 Gebelik Belirtisi Gebelik, hayatınızdan önce fiziksel durumunuzu değiştirir. İlk ayda kusmaya başlayacağınızı, karnınızın genişleyeceğini veya her zamankinden daha fazla yorgun hissedeceğinizi biliyorsunuz. Fakat diğer bazı fiziksel değişiklikleri beklememiş olabilirsiniz, hatta bunlar yerli yersiz sizi utandırabilir. İnkontinans (İdrar Kaçırma) Bebek ve rahim büyüdükçe, bebek mesane üstünde oturur. İki saatte bir mesanenizi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz. Stres yaşayan çoğu gebe kadın, sarsıcı öksürük, hapşırma veya gülmekten dolayı istem dışı idrar kaçırabilir. Aşırı Gaz Gebelikte, gastrointestinal sisteminizi yavaşlatan bir hormonal artış aşırı gazın sebebidir. Bunu kendinize saklamanız mümkün olmayabilir çünkü gebelik sırasında kaslarınız üzerinde aynı kontrole sahip değilsiniz. Yüz Tüyleri Gebelik sırasında istenmeyen yerlerde kıl büyümesinden hormonlar sorumludur. Saçlarınızın canlı ve gür olması heyecanlı olabilir, ancak göğüs, karın, baldır dâhil yüzde çıkan uzun tüyler için aynı heyecanı duyamayacaksınız. Hemoroit Genellikle kabızlık ile ortaya çıkan hemoroit, bir kadın gebe hamile kaldığında en yakın olacağı risktir. Çoğu gebe kadın utandığı için ileri safhalara kadar saklamayı tercih ederek hata yapıyor. Akne ve Sivilceler Özellikle de ilk üç aylık dönem boyunca, bazı gebe kadınlar bu sorunlardan aşırı muzdarip olabilirler. Retin-A gibi belirli akne ilaçları gebelik sırasında kabul edilmez, ancak diğer cilt tedavilerine izin verilir.
Gebelik Döneminde Nasıl Beslenmeli?
Vücudunuz gebelik süresince sayısız fiziksel ve hormonal değişikliklerden geçer. Bu süre boyunca vücudunuza beslenme şekli, sağlığınızı ve bebeğinizi etkileyecektir. Yediğiniz yiyecek bebeğinizin temel besin kaynağıdır, bu nedenle bazı gıdaları tüketmeniz kritik önem taşır. Gebelikte Folikasit, Kalsiyum, Demir, Çinko ve Lif Gebelik öncesi ve gebeliğin ilk altı haftasında hiçbir besin folikasitten daha hayati değildir. Fasulye ve baklagiller, meyve suları, tam tahıllar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kümes hayvanları ve balık olmak üzere günlük 400 mg alabilirsiniz. Düşük yağlı süt ürünlerinden, koyu yeşil sebzelerden ve kuvvetlendirilmiş portakal suyu ve soya ürünlerinden elde edilen 1.200 mg günlük kalsiyum dozu, bebeğinizin kemik ve diş gelişimi zirve noktasına ulaştığında ikinci ve üçüncü trimesterde önemli bir rol oynar. Üçüncü üç ayda, kan hacmindeki yüzde 50’lik artışını desteklemek için günde 30 mg demir hedefleyin. Demir emilimini artırmak için demirden zengin yiyecekleri C vitamini kaynakları ile birleştirin. Çinko gereksinimi, hamile kaldığınızda günde yüzde 50 miligrama yükselir. Fıstık, tahıl ve baklagiller iyi kaynaklar olmasına rağmen, mineral en iyi et ve deniz ürünlerinden emilir. Lif (meyveler, sebzeler ve tahıllarda bulunur) kendi sağlığınız için özellikle önemlidir. Kabızlığı azaltmaya, hemoroite yol açabilecek ortak bir hamilelik şikâyetine yardımcı olur ve tokluk hissetmenizi sağlar, günde 25 mg-35 mg arasında alabilirsiniz.